dinsdag 29 april 2014

Nieuw online platform voor verwerking Groentereststromen

Wageningen UR Food & Biobased Research, TOP bv, Topsector Agrifood en The Food Agency hebben een nieuw platform voor de verwerking van groentereststromen ontwikkeld. Op 13 mei wordt tijdens het symposium “Eten moet eten blijven, kansen rond verduurzaming” het platform “Infinity” officieel gepresenteerd.
Binnen het project Infinity zijn de groentereststromen binnen de primaire en verwerkende sector in Nederland, Duitsland en Belgiƫ in kaart gebracht. Deze inventarisatie laat de potentie van reststromen in deze regio's zien. Tijdens het symposium worden de onderzoekresultaten en enkele voorbeelden gedeeld. Ook wordt het online platform gepresenteerd als inspiratie voor de toepassingen van reststromen.
Infinity is opgezet om groentereststromen functioneel en grootschalig te gaan valoriseren. De doelstelling van Infinity is niet alleen het maken van een winstgevend product door middel van reststromen, maar vooral het niet afwaarderen van voedsel tot afval of goedkope biomassa. Op het online Infinity platform worden praktische voorbeelden van toepassingen van reststromen per product gegeven. Initiatieven van producenten, snijbedrijven, conserven- en diepvriesproducenten, en andere partijen in de keten zijn welkom om zich er bij aan te sluiten.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.