woensdag 26 augustus 2015

Wageningen, Nijmegen en UT samen in biomassa

De UT gaat nauwer samenwerken met Wageningen en Nijmegen bij onderzoek naar technologie om nieuwe producten te ontwikkelen uit biomassa. De komende maanden wordt financiering gezocht voor het nieuwe programma.

Wageningen, Nijmegen en de UT startten deze zomer een nieuw onderzoeksprogramma binnen BIC-ON (Bioeconomy Innovation Cluster Oost-Nederland), een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel. Hierin werken universiteiten, overheden en bedrijfsleven samen aan projecten om biomassa beter te benutten.

Het onderzoek zal aansluiten bij de behoeften van het bedrijfsleven. Kersten verwacht bijvoorbeeld dat er project zal komen voor de ontwikkeling van bio-chemicaliƫn uit biomassa.

De UT en Wageningen werkten al langer samen op het gebied van de biobased economy, de deelname van de Radboud Universiteit Nijmegen is nieuw. Volgens Kersten biedt deze nieuwe partner veel extra onderzoeksmogelijkheden. ‘In Nijmegen gebeurt bijvoorbeeld veel life cycle analysis naar de hele biomassaroute. Dat is voor ons een nieuwe invalshoek

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.