vrijdag 16 september 2016

Start aanleg biogasleiding Heineken ’s-Hertogenbosch

Fudura BV is samen met Heijmans in ’s-Hertogenbosch gestart met het aanleggen van een 2,2 kilometer lange biogasleiding vanaf de waterzuivering van waterschap Aa en Maas naar de Heineken brouwerij. Door middel van deze leiding wordt de duurzaam verworven brandstof aangevoerd voor het opwekken van stoom in het brouwproces.

De overwegend horizontaal gestuurde boringen voor de aanleg van de leiding kruisen onder  andere de A59, een natuurgebied met primaire en secundaire waterkeringen en de Dieze. Er  is dan ook veel onderzoek verricht in het kader van de Flora en Faunawet en de Waterwet om vooraf te bepalen waar de aanleg aan moet voldoen. Vanaf begin november 2016 is het tracé volledig aangelegd en kunnen de koppelingen worden aangebracht aan de installatie aan beide zijden; respectievelijk de waterzuivering van waterschap Aa en Maas en het ketelhuis van Heineken.

De betrokken partijen hebben als ambitie, de energievoorziening in de Bossche regio verder te verduurzamen. Door de exploitatie van deze biogasleiding wordt daarin weer een belangrijke stap gezet. Via de leiding zal in het eerste jaar (2017) 3 miljoen kubieke meter aan  biogas worden getransporteerd, daarna jaarlijks zo’n 4,7 miljoen m3.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.