woensdag 1 juli 2009

Ruim baan voor bio op Rotterdams wegennet


"De standhouders zijn meer dan gelukkig", zegt Steef Korfker na afloop van de Biobrandstoffenbarbecue. De wagenparkbeheerder van het Havenbedrijf organiseerde voor de tweede maal dit evenement namens het Rotterdam Climate Initiative. Het doel is om bio meer ruimte te geven in Rotterdam. "Vijfenzeventig procent van het wagenpark van het Havenbedrijf bestaat reeds uit duurzame auto's en 15 procent is geschikt voor biobrandstof. Maar zonder voldoende milieuvriendelijke pompen, profiteert het milieu hier maar mondjesmaat van. Op de BBBBQ komen al die belangen bij elkaar en ontstaan nieuwe initiatieven," aldus Korfker.
Een jaar na de eerste BBBBQ beginnen de toen gedane toezeggingen eindelijk te leiden tot betere bio-voorzieningen. "Voor het einde van het jaar zijn in de regio Rotterdam twee pompstations met biodiesel en vijf vervoerders/verladers die op deze brandstof gaan rijden. Hun zestig biodieselvrachtwagens zijn samen goed voor 3,5 miljoen kilometer per jaar en een reductie van CO2-uitstoot van 24 procent", aldus Korfker.
De Rotterdamse Taxi Centrale en het Havenbedrijf Rotterdam namen op het evenement de eerste biogasvoertuigen in ontvangst. Brandstoffenleveranciers Tamoil en Argos hebben elkaar gevonden en trekken samen op om - in samenwerking met CNG Net en Stedin - het aantal biogasvulpunten in de regio snel uit te breiden, in ieder geval met twee stuks het komende jaar. OrangeGas maakte bekend in het komende jaar vier nieuwe vulpunten voor biogas te realiseren. Samen met de keten van autobedrijven DC Berkel legt OrangeGas zo de basis voor een regionaal dekkend netwerk in Rotterdam. Dat maakt de overstap voor particulieren en wagenparkbeheerders naar biobrandstof een stuk eenvoudiger.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.