donderdag 16 april 2009

Warmtebonus voor duurzame stroom


Met de introductie van een warmtebonus in de SDE voor duurzame elektriciteit uit biomassa stuurt het ministerie van EZ voortaan op maximale benutting van bio-energie. De projectgroep biomassa & wkk houdt op 7 mei in de Thermo Staete te Bodegraven een bijeenkomst voor bedrijfsleven en gemeentes over het overheidsbeleid rondom energie uit biomassa. Naast de SDE worden de warmtewet, regelgeving rond certificering van biomassa, mestcovergisting, emissies en fiscale regelingen voor biowkk (biomassa warmtekrachtkoppeling) behandeld.
De steunregeling voor duurzame energie SDE geeft vanaf dit jaar een sterke stimulans voor het gebruik van de warmte, die vrijkomt bij opwekking van duurzame elektriciteit uit biogas van mestvergisters en van GFT, uit hout en andere vaste biomassa en ook uit vloeibare organische reststromen. De spelregels voor de warmtebonus worden op 7 mei toegelicht door Jan Bouke Agterhuis van SenterNovem. Vanuit SenterNovem worden ook stand van zaken bij biomassa en fiscale regelingen en subsidies toegelicht.
De projectgroep biomassa & wkk telt meer dan 70 deelnemende organisaties, waaronder energiebedrijven, ingenieursbureaus, hogescholen, ECN, SenterNovem en het Klimaatverbond Nederland. De bijeenkomst wordt gehouden bij een van de deelnemers, DWA installatie- en energieadvies te Bodegraven.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.