vrijdag 25 juni 2021

Eerste internationale vlucht op hernieuwbare grondstoffen


Het Duitse Swift Fuel GmbH en het Franse Global Bioenergies organiseerden half juni jongstleden een één uur durende vlucht van Saarbrücken naar Reims op hernieuwbare vliegtuigbenzine.
 
Het VAN'S  RV-8 vliegtuig vloog van Saarbrücken, Duitsland naar het vliegveld Reims en Champagne (Prunay,Frankrijk) waar een ceremonie was om de eerste internationale vlucht van een vliegtuig aangedreven door hernieuwbare vliegtuigbenzine te vieren.

De vliegtuigbrandstof die voor deze internationale vlucht wordt gebruikt, bevat 97 procent plantaardige verbindingen, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor de 100LL-brandstof die gewoonlijk op de markt wordt gebracht voor vliegtuigen met zuigermotor. Deze technologische prestatie is de eerste stap naar een markt voor hernieuwbare brandstof in de luchtvaart.

Avgas (afkorting voor aviation gasoline ook wel vliegtuigbenzine genoemd), die wordt gebruikt voor vliegtuigen met zuigermotoren, vertegenwoordigt een markt van 100 miljoen liter per jaar in Europa en 900 miljoen liter in de Verenigde Staten. In totaal vertegenwoordigen alleen die twee markten dus al een markt van een miljard liter. De benzine ontwikkeld door Swift Fuel voor deze historische vlucht is loodvrij en bestaat voor meer dan 97 procent uit plantaardige grondstoffen en verbindingen geproduceerd door Global Bioenergies.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.