woensdag 21 augustus 2024

China haalt doelstelling voor groene waterstof

China is goed op weg om zijn nationale waterstofdoelstellingen te overtreffen, waardoor het zijn leidende positie op de wereldwijde elektrolysermarkt verder versterkt, stelt marktonderzoeksbureau Rystad Energy.

Waterstof is door China aangemerkt als een cruciale technologie voor de energietransitie. Volgens analisten van Rystad Energy zal China tegen het einde van dit jaar ongeveer 2,5 gigawatt aan waterstofelektrolysecapaciteit hebben.

Dit is voldoende om jaarlijks 220.000 ton groene waterstof te produceren, terwijl het door de Chinese overheid gestelde doel voor eind 2025 op 200.000 ton ligt. De 220.000 ton groene waterstof die China dit jaar produceert, is 6 kiloton meer dan de rest van de wereld samen.

Aan het einde van vorig jaar had China 1 gigawatt aan elektrolysercapaciteit, wat dit jaar meer dan verdubbeld wordt.

Een groot deel van China’s elektrolysers gebruikt momenteel nog grijze waterstof. In begin 2022 publiceerde de Nationale Ontwikkelings- en Hervormingscommissie (NDRC) van China haar nationale waterstofplan. Dit plan bevat een uitgebreide routekaart voor de waterstofdoelen van 2021 tot 2035, waarbij de productiedoelen momenteel met gemak worden gehaald.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.