maandag 22 januari 2024

NXT Mobility waterstoftankstation in Alkmaar officieel geopend

De waterstoftankinstallatie van de NXT Energy Hub op bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar is na een uitgebreide pilot-fase op vrijdag 19 januari 2024 officieel voor het publiek geopend door wethouder Peetoom van Alkmaar en gedeputeerde Olthof van de provincie Noord-Holland. Daarmee is het eerste waterstoftankstation in de regio Alkmaar een feit. Op het station kunnen alle waterstofvoertuigen, zowel vrachtwagens en bussen (350 bar) als personenauto’s (700 bar) waterstof tanken.

Het waterstoftankstation in Alkmaar maakt deel uit van het project Duwaal. Dit project richt zich op de ontwikkeling van een groene waterstofeconomie in Noord-Holland. Het doel is om een keten van waterstofproductie, -distributie en -gebruik op te zetten. De productie van waterstof uit windenergie door het in Alkmaar en Wieringerwerf gevestigde Hygro speelt hierin een belangrijke rol. Zodra de regionaal uit wind geproduceerde waterstof beschikbaar is, wordt deze op de NXT Energy Hub in Alkmaar aangeboden.

De nieuwe door de Nederlandse fabrikant Resato gebouwde waterstoftankinstallatie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage in het kader van de DKTI-transport subsidie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.