maandag 10 oktober 2022

Waterstofmissie 'gaat voor goud' richting Olympics Parijs

Tijdens het energiesymposium Wind Meets Gas in Groningen maakten TeamNL en waterstofconsortium Missie H2 bekend hun samenwerking te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Met de samenwerking wil het consortium de nationale waterstofbeweging in Nederland verder aanjagen ten behoeve van de energietransitie. Bovendien helpt Missie H2 de sportkoepel NOC*NSF de sport in Nederland verder te verduurzamen en de olympische sporters van TeamNL zo duurzaam mogelijk te laten deelnemen aan de Spelen in Parijs. Olympisch kampioenen Marit Bouwmeester en Kiran Badloe gaan door als ambassadeurs van Missie H2, om de campagne ‘Samen maken we Nederland Waterstofland 2030’ wind in de zeilen te geven.

Met Missie H2, partner van TeamNL, slaan acht partijen uit de waterstofketen (Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland, Toyota, Eneco en Vopak,) de handen ineen om de zichtbaarheid en slagkracht van de waterstofmissie te vergroten met behulp van de kracht van Olympische en Paralympische sport. Topsporters weten als geen ander dat nu koers kiezen noodzakelijk is om straks de belofte te kunnen inlossen en maximaal te kunnen presteren.

Onder de campagnevlag ‘Nederland Waterstofland 2030’ wil Missie H2 samen met TeamNL, waterstofambassadeurs Kiran Badloe en Marit Bouwmeester plus de (water)sportbonden, met positieve energie de inmiddels gestarte waterstofbeweging inspireren, verbinden en versnellen.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.