maandag 22 februari 2021

Biobased-circulaire economie in Delta regio draagt bij aan klimaatdoelen

Met 20 biobased-circulaire projecten kan de procesindustrie meer dan de helft van zijn klimaatdoelen bereiken in de Delta regio. Dat is de conclusie van een onderzoek in opdracht van de Circular Biobased Delta, ondersteund door de provincie Noord-Brabant.

In aanwezigheid van gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen en afgevaardigden uit industrie presenteerde de Circular Biobased Delta woensdag 17 februari de routekaart met 20 biobased-circulaire projecten aan het Topteam Chemie.

De routekaart is het eerste Nederlandse onderzoek dat inzicht geeft in het effect van verschillende biobased-circulaire projecten op CO2-emissiereductie. Als deze projecten worden gerealiseerd, is het haalbaar om in totaal 5,4 miljoen ton CO2 per jaar te besparen. En daarmee een substantiƫle bijdrage te leveren aan de landelijke klimaatdoelstellingen voor 2030.

De Circular Biobased Delta is een samenwerking van de 3 provincies, bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De Circular Biobased Delta steunt bovenregionale initiatieven die zich richten op het gebruik van circulaire of biomassa gebasseerde grondstoffen voor de chemie, de bouw en de verpakkingsmaterialen. De provincie bevestigde recent in de Uitvoeringsagenda Circulaire Economie 2021-2023 haar ambitie om het ecosysteem verder te bestendigen en op te schalen om de vruchten te plukken van investeringen die in de afgelopen jaren zijn gedaan.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.