dinsdag 23 juni 2020

Medewerkers provincie Drenthe gaan rijden in waterstofauto’s

Medewerkers van provincie Drenthe kunnen voortaan voor hun dienstreizen gebruik maken van een auto die rijdt op waterstof.

Met het beschikbaar stellen van de auto’s voor dienstreizen wil de provincie een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van waterstoftechnologie, maar ook het rijden met deze technologie testen.

De test is onderdeel van het Interregproject Hytrec2. Een project dat de mogelijkheden voor de inzet van waterstof in voertuigen onderzoekt en waaruit de provincie subsidie ontvangt voor het inzetten van de vier bedrijfsauto’s. Met het gebruik van de waterstofauto’s wil provincie Drenthe ook de ontwikkeling van een regionaal waterstof vulpuntennetwerk in Drenthe stimuleren.

Een waterstofauto is in principe ‘gewoon’ een elektrische auto, alleen wordt de energie niet in een batterij opgeslagen maar in vorm van waterstof. In een zogenoemde brandstofcel wordt de waterstof weer omgezet naar elektriciteit om de motor aan te drijven.

1 reacties:

BV zei

Zo goed als alle autoconstructeurs zijn gestopt met H2 voertuigen, alle studies tonen aan dat rijden op H2 op dit moment een negatieve impact heeft op CO2 uitstoot en dat BEV's veel geschikter zijn. Toch zijn er nog enkelen die het verhaaltje verkocht krijgen aan gemeentes en provincies die inhoudelijk weinig kennis hebben. Verloren belastinggeld...

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.