vrijdag 27 april 2012

Heijmans verwerft opdracht Energiefabriek Tilburg

Heijmans heeft van Waterschap De Dommel de gunning ontvangen voor ontwerp, realisatie en onderhoud van een Energiefabriek, ter plaatse van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Tilburg. Het doel is om het zuiveringsslib uit het hele beheersgebied van de Dommel op de economisch meest gunstige manier te verwerken, de rioolwaterzuivering energieneutraal te kunnen uitvoeren en biogas extern te verkopen. De contractwaarde bedraagt € 31 miljoen.
De contractvorm gaat uit van een integrale aanbieding waar ontwerp, realisatie en 15 jaar onderhoud deel van uitmaken. De aanbieding is op basis van EMVI-criteria (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) beoordeeld. Centraal binnen de aanbieding stond het beste economische resultaat voor de energiefabriek over een periode van 10 jaar; Total Cost of Ownership (TCO). Daarnaast speelden energetisch rendement, hulpstoffenverbruik, nutriëntenterugwinning, robuustheid en de kwaliteit van het plan van aanpak een belangrijke rol. Op alle beoordelingscriteria heeft Heijmans goed gescoord, maar het bedrijf heeft zich ten opzichte van de overige aanbiedingen het meest onderscheiden op TCO. De maximale terugverdientijd van het project was gesteld op 10 jaar, met het ontwerp van Heijmans komt het project hier ruim onder.
De realisatiefase loopt van november 2012 tot maart 2014, waarna de onderhoudsperiode van 15 jaar ingaat. Met de komst van de Energiefabriek wordt de gehele RWZI Tilburg energieneutraal. Waterschap De Dommel voldoet hiermee aan een deel van haar doelstelling van de MJA-3 en het klimaatakkoord.
Het project sluit aan bij de ambitie van Heijmans om innovatieve en geïntegreerde projecten vanaf ontwerp tot en met onderhoud en beheer uit te voeren in de markt van duurzame energie. De aanbieding is tot stand gekomen door goede analyse van de klantvraag, met als resultaat een geïntegreerde aanpak van Heijmans. Deze vergt een intensieve samenwerking tussen alle civiele disciplines binnen het bedrijf om de benodigde innovatieve technieken te kunnen toepassen. Heijmans heeft voor haar aanbieding samengewerkt met MWH als ontwerpend adviesbureau.

0 reacties:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

 
Copyright (c) 2010 Biogas Nieuws and Powered by Blogger.